Home   Gradinita   Ce oferim?   Activitati optionale

Activitati optionale

În CĂSUȚĂ, opționalele sunt oportunități in descoperirea talentului i copiilor, a intereselor și aptitudinilor acestora. Oferta de activitati optionale este elaborata pentru fiecare an scolar, tinanad cont si de propunerile parintilor. Iata cateva exemple de activitati:

Learn with musicLIMBA ENGLEZĂ – O limbă străină este ușor receptată  si invatata la o vârstă mică a vorbitului. La acest nivel, copiii învață engleza prin ascultare și prin conversație. Jocul este principalul mijloc prin care copilul învață la aceasta varsta sa isi exprime nevoile de comunicare intr-o limba straina. La acest optional copilul este stimulat sa interactioneze verbal cu cei din jur in situatii similare cu cele din viata reala. Prin jocuri interactive, dialoguri, poezii si catecele, copiii capata o atitudine degajata de vorbitori de limba engleza.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERALIMBA GERMANĂ – DEUTSCH IST PRIMA! – prin activitatea opțională de Limba germană, punem accent  pe educarea interesului atât pentru cunoașterea limbii, cât și a unor elemente de civilizație germană. Împreună cu personaje din poveștile preferate, cu jucăriile lor favorite, copiii învață termeni esențiali ai limbii germane, cu mare ușurință și cu voie bună. Itinerariul tematic pornește de la realitățile cotidiene familiare copilului – corpul, familia, casa – explorând apoi locuri și situații mai îndepărtate – orașul, mediul natural etc – până la a include lumea fantastică a basmelor și a poveștilor. Germana mai are rolul de a le crea o gandire logica, dar mai ales constructiva.

teatruTEATRU INTERACTIV- Formarea imaginii de sine a copilului se face  prin raportare permanentă la lumea din jur. Cei mici au nevoie de modele pozitive cu care să se identifice sau să se compare. Putem spune că dezvoltarea gândirii narative este esențială în dezvoltarea personalității copilului. Acest lucru presupune lectura unor texte adecvate fiecărei vârste. În plus, dramatizarea sau jocul de rol a unor narațiuni sunt esențiale. De asemenea, este important să formăm la copii acel simț al limbii materne care poate fi exersat prin lectură, recitări sau jocuri de cuvinte.

inot PITICIINOT – Deși înotul devine sport national doar vara, ne propunem ca in CASUTA, indiferent de anotimp, sa se desfasoare activitati de inot prin care sa mentinem o stare excelenta de sanatate si sa crestem stima de sine a micutilor nostri. Este cunoscut faptul ca inotul stimuleaza circulatia sangelui, dezvolta musculatura, fortifica articulatiile, stimuleaza cresterea si imunitatea, rezistenta cardiaca si pulmonara. In plus, inotul  stimuleaza pofta de mancare, ofera un somn odihnitor si  linistit.

Momentan, activitatile de inot ii vizeaza pe prescolarii cu varste intre 4-6 ani, urmand ca in viitorul apropiat sa extindem si pentru cei mai mici de 4 ani.

ȘAH – Ne propunem ca prin activitatea de sah sa dezvoltam creativitatea copiilor, imaginatiasah si logica in activitățile reale de viață. De asemenea, sahul crește încrederea in sine si dă claritate gândirii. Un jucător de șah are multe idei și învață să vadă căi creative ale multor posibilități care există pe tabla din fața lor. Cu fiecare mutare, jucătorul realizează pe tabla de șah din ce în ce mai multe planuri, își construiește o strategie, ia decizii. In cadrul sahului noi  ii invatam pe micutii nostri cum sa isi construiasca planuri pe care sa le urmeze, sa ia decizii si sa si le asume.

ARTE MARȚIALE  - Măreția unei Arte marțiale se află în frumusețea, în bogăția și în scopul sau uman. Iată 10 motive pentru care Artele marțiale sunt benefice copiilor:

arte martiale
  • Stimulează autodisciplina;
  • Îmbunătățește abilitățile de socializare;
  • Încurajează activitatea fizică;
  • Îi învață pe copii cum să-si stabilească și cum să-si atingă țelurile;
  • Crește încrederea în sine;
  • Insuflă respectul;
  • Încurajează rezolvarea conflictelor în moduri non-violente;
  • Îmbunătățește abilitățile de ascultare;
  • Dezvoltă munca în echipă;
  • Echilibrează comportamentul;

 

ARTĂ – LUMEA ÎN FORME ȘI CULORI  Educarea creativității la vârsta preșcolară este opțional ARTE (2)posibilă și absolut necesară. Limbajul plastic al copiilor reprezintă învelișul material al gândirii lor artistice care face posibil schimbul de idei, sentimente și stări emoționale. De aceea, activitatea plastică în grădiniță este foarte îndrăgită de copii, ei fiind atrași de culoare, de diversitatea tehnicilor de lucru prin care își pot dovedi spontaneitatea, creativitatea și pot da frâu liber imaginației și fanteziei lor.

 

Dans

DANS – PRIN JOC ÎNVĂȚĂM SĂ DANSĂMPracticarea dansului de către copii poate avea un efect miraculos asupra încrederii în sine, a stării de spirit și a autocontrolului. Dansul este o artă. Te face să ai carismă și să fii sigur pe tine, te ambiționează și îți dezvoltă un comportament și o educație corectă față de cei din jur. Prin dans, înveți să adopți o postură frumoasă, elegantă și echilibrată. Poziția corpului poate fi un indicator foarte bun al stării fizice și psihice în care ne aflăm. Dansul reprezintă o combinație perfectă între activitate fizică, interacțiune socială și stimulare mentală. Te ajută să îți descoperi propriul stil și să iubești viața. Îți dă optimism și gândire pozitivă, este forma ideală de recreere și bună dispoziție.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACOMUNIC ȘI MĂ JOC FRUMOS CU COLEGII MEI –  Prin diferite metode ne propunem să stimulăm, să exersăm, să amplificăm abilitățile cognitive, emoționale, relaționale ale copilului, dar și să identificăm eventuale întârzieri în dezvoltare, blocaje de comunicare introducând o notă recuperatorie și puternic antrenată în universul interior al copilului preșcolar.

 

pianPIANUL ȘI MICII LUI INTERPREȚINe propunem sa-i introducem pe cei mici in lumea muzicală, stimulându-le dorința de a cunoaște pianul și de a interacționa cu cei din jur prin intermediul interpretării instrumentale. Urmărim să trezim interesul și plăcerea copiilor pentru pian, să le dezvoltăm capacitatea de a-și exprima sensibilitatea și talentul prin intermediul acestui instrument. Totodată, această activitate artistică va dezvolta spiritul de observație, gândirea reproductivă și creativă a copilului.

OlaritOLĂRIT -  Olăritul și modelatul lutului sunt cele mai străvechi îndeletniciri ale omului. La început, folosit din nevoia de a crea vase pentru păstrarea hranei, ulterior olaritul a devenit arta pentru bucuria sufletului. In CĂSUȚĂ, copiii vor învăța să lucreze cu lutul prin  tehnici precum: modelare cu mâinile și lucrul cu roata. Temele vor fi adecvate vârstei celor mici și vom putea realiza: căni, farfurii, fructe, flori, clopoței, decorațiuni, tablouri.