Home   Noutati   Cateva greseli legate de somnul copiilor pe care ar trebui să le evitam

Cateva greseli legate de somnul copiilor pe care ar trebui să le evitam

Au fost identificate greseli pe care adultii le fac atunci cand vine vorba de somnul copiilor. Vestea buna este ca aceste greseli pot fi corectate, fara prea multe probleme.

Greseala 1: Punerea copiilor la culcare prea tarziu

Copiii generatiei actuale dorm mai putin decat o faceau parintii lor. De aceea, trebuie sa-i create copilului un program regulat de somn. Cand devin obositi, ei adorm mai greu, dorm mai putin si se trezesc mai devreme decat ar fi cazul. Fixati ore de culcare regulate si nu asteptati pană cand copilul dumneavoastră se freaca la ochi si casca.

Greseala 2: Sar peste rutina de culcare

Stabiliti un ritual reconfortant inainte de culcare. Indiferent de varsta copilului, cheia este indiciul pe care organismul acestuia vi-l transmite la ora cand este momentul sa il asezati in pat si sa adoarma. Un ritual nu inseamna neaparat un proces indelungat si poate presupune spalarea dintilor si cititul unei povesti timp de 15 minute.

Greseala 3: Trecerea prea devreme de la un pătut la un pat mare

Copilul creste si doriti să sărbătoriti acest fapt prin cumpărarea unui pat mai mare. Corect este sa asteptati pană cand acesta este pregatit pentru un pat mare si acest lucru este observabil in jurul varstei de trei ani.

Odată ce ati obtinut acest succes (copilul se duce la culcare la timp si doarme toată noaptea) nu veti avea doar un copil fericit, dar si o familie mai bine odihnita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*