Home   Noutati   Ce ii face pe copii fericiti?

Ce ii face pe copii fericiti?

Orice parinte care doreste ce e mai bine pentru copilul sau, si-a pus probabil aceasta intrebare. Mai jos sunt enumerate cateva sugestii:

Copii sanatosi sunt copii fericiti
Somn suficient, miscare, alimentatie sanatoasa sunt ingrediente importante pentru starea de bine a copiilor. Gradinita Casuta din Padure le ofera copiilor spatiu suficient pentru a-si elibera energia, ii ajuta sa se dezvolte armonios si sa aiba o buna dispozitie intreaga zi.

Emotii pozitive si negative

Copii imita stilul emotional al parintilor. Atunci cand zambiti si sunteti relaxat transmiteti starea de bine si copilului. La fel si in cazul emotiilor negative: atunci cand copilul plange din cauza unei cazaturi, este important sa va pastrati calmul pentru ca acestia pot �prelua� stresul.

Nu este realistic sa incercati sa-i faceti tot timpul fericiti. Copiii trebuie sa invete sa tolereze putina �suparare�. Fiecare realizare din viata copilului (invata o limba straina, invata sa inoate, etc) ii da incredere si satisfactie in propriile forte. Nu trebuie sa va grabiti sa-l ridicati atunci cand cade de pe bicicleta, dati-i timp si incurajati-l sa se ridice singur.

Cand copilul isi da seama cum sa manance singur cu furculita, invata din greseli, invata ce inseamna persistenta si disciplina si in final va experimenta succesul datorita propriilor sale eforturi.

Gradinita Casuta din Padure incurajeaza copiii sa-si exprime verbal emotiile. Cand isi exprima in cuvinte emotiile dobandesc capacitatea de a recunoaste, de a internaliza precum si de a controla propriile trairi.

Ajutati-va copiii sa-si dezvolte talentele

Oamenii fericiti sunt adesea cei care exceleaza intr-un domeniu, urmandu-si aptidunile si talentele naturale. Copiii, ca si adultii trebuie sa-si urmeze propriile dorinte si interese pentru a se bucura de succesul lor. Gradinita Casuta din Padure ii invata lucruri de valoare, de exemplu, satisfactia de ai ajuta pe altii sau despre satisfactia de a da si de a primi.

Casuta ii mai invata ca trebuie sa stii cum sa savurezi drumul parcurs catre victorie la fel de mult ca si victoria finala. Drumul conteaza si te face fericit atunci cand stii cum sa il savurezi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*