Căsuța din pădure

Fiți bineveniți în căsuța noastră, un loc minunat plin de veselie.
Gradinita "Casuta din padure" - Constanta

Viziune

Grădinița reprezintă primii pași ai micuților noștri spre cunoaștere. Fie că este primul an într-o colectivitate, fie că doar se face cunoștință cu un nou grup, debutul grădiniței implică o schimbare importantă în viața întregii familii, având avantaje de netăgăduit. Pentru copii, ea este esențială în dezvoltarea armonioasă a personalității lor, iar pentru adulții de lângă ei înseamnă siguranța unei educații temeinice.

Într-un cadru amenajat cu grijă și dragoste pentru copii, oferind siguranță și atenție fiecărui micuț și având o echipă de cadre didactice devotate, Căsuța din pădure vă așteaptă într-un parteneriat pentru educație de calitate.
Pentru cei mici și cei mari mesajul nostru este: Vino să creștem împreună!

Misiune

Misiunea grădiniței noastre este de educare a copiilor și de a dărui căldura dragostei și lumina cunoașterii pentru dezvoltarea lor într-un spirit frumos și sănătos. Urmărim dezvoltarea personalităţii lor armonioasă şi echilibrată, păstrând legătura cu natura și descoperind capacitatea individuală şi potenţialul fiecărui copil. Pornim de la preocupările firești ale copiilor şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, îi ajutăm să descopere lumea cu tot ce este mai bun şi mai frumos în ea.

Cultivăm valorile familiei şi legătura dintre membrii ei şi cei ai CĂSUȚEI. Încurajăm copiii să se descurce singuri, să fie independenţi şi curajoşi, încă de la cele mai mici vârste. Încurajăm respectul faţă de sine şi faţă de diversitate, exprimarea opiniilor. Suntem convinși că, dacă i se asigură condiţii propice de dezvoltare în fiecare stadiu al evoluţiei sale și stimuli necesari, copilu va deveni un adult cu o minte ageră și un caracter integru.

Totul cu drag și cu atenție

Clădirea și spațiile au fost create special pentru activitățile și specificul unei grădinițe, cu atenție, conform normelor europene în vigoare.

> Spațiul interior este generos și frumos decorat pentru a crea un ambient cât mai apropiat de inima copiilor. Aici, micuții se simt în largul lor învățând în săli mari și luminoase, mâncând în sala de mese pictată cu personaje din povești și odihnindu-se în dormitoare confortabile.

> Spațiul exterior verde este, de asemenea, foarte mare și reprezintă pentru copii o sursă importantă de “joc și voie bună”. La Căsuța din pădure, preșcolarii sunt în continuă legătură cu natura, descoperind cum să o îngrijească și să o iubească. Considerăm că, pentru a crește copii sănătoși, avem nevoie de spațiu verde, de aer curat și de multă mișcare. Grădinița noastră oferă micuților toate aceste condiții pentru a se dezvolta armonios  și pentru a se conecta cu natura. Aici ei se joacă în curte, construiesc, descoperă, observă și învață împreună.

> Piscina Ondina este locul unde copiii  învață să se împrietenească cu apa și să înoate. Este o piscină în care apa este filtrată prin electroliză salina, iar aceasta nu creează senzația de usturime a ochilor, fiind, în același timp, un mediu aseptic, perfect pentru copii.

TUR VIRTUAL AL GRĂDINIȚEI
SPAȚIILE GRĂDINIȚEI
3

Săli de activități instructiv-educative

3

Săli de odihnă

1

Sală de activități sportive

1

Sală de spectacole și de activități artistice (pian, dans, teatru)

1

Terasă pentru activități în aer liber

1

Spațiu de joacă exterior cu grădină

1

Piscină proprie (în apropiere, cu transport asigurat)

1

Cabinet logopedic

1

Cabinet medical prevăzut cu izolator

2

Săli de mese

1

Bucătărie proprie

1

Spălătorie

Săli de grupă > Sălile de grupă sunt spațiile în care se desfășoară activitățile instructiv-educative, cele opționale și unele activități extracurriculare (suplimentare). Mobilarea și dotarea sălilor de grupă s-a realizat astfel încât cei mici să aibă un mediu de învățare stimulativ și atractiv. Fiecare sală de grupă este prevăzută cu mobilier adaptabil atât activităților cu toată grupa, cât și celor la alegere: Joc de rol, Bibliotecă, Arte, Joc de masă, Științe. Există câte un calculator și câte un televizor în fiecare sală de grupă.

Săli de odihnă > Au destinația perioadei de odihnă pentru copiii care sunt înscriși în programul prelungit. Sălile de dormit sunt prevăzute cu pătuțuri de lemn echipate corespunzător pentru un somn liniștit și odihnitor.

Sală de activități sportive > Activitățile sportive sunt deosebit de importante pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. De aceea, CĂSUȚA deține o sală special amenajată în acest sens. Mobilată cu elemente specifice activităților de educație fizică, dans sportiv și artistic (balet), gimnastică și karate, sala se află la dispoziția tuturor copiilor din grădiniță.

Sala de spectacole și festivități > Este special amenajată pentru activitățile artistice: muzică instrumentală și vocală, cursuri de pian, vioară, canto, artă dramatică (teatru). Tot în această sală se celebrează sărbătorile tradiționale (Crăciun, Paște, Sfântul Nicolae, Sfânta Maria). Se mai sărbătoresc zilele de 8 Martie, 1 Iunie, sfârșitul anului școlar și celebrarea restrânsă a zilelor de naștere ale copiilor.

Spațiu de joacă exterior > Activitățile recreative în aer liber sunt deosebit de iubite de copii și, totodată, benefice dezvoltării lor armonioase. În curtea grădiniței există un loc special amenajat în acest sens cu jucării atractive, în mijlocul grădinilor cu multă vegetație ale căsuței.

Bucătărie proprie > Este amenajată după legislația actuală. Se pregătesc zilnic bucate preparate de bucătari specializați, care sunt servite în cele 2 săli de mese, după un meniu stabilit de asistentul medical împreună cu bucătarul, conform necesarului de calorii al copiilor.

Scurt istoric birocratic

Grădinița CĂSUȚA DIN PĂDURE Constanța a fost înființată în 2011, an în care a fost autorizată să funcționeze conform OMECTS nr. 6195/ 07.11.2011.

În anul 2012, prin HCL nr 14/ 2012, CĂSUȚA  a fost inclusă în rețeaua școlară a unităților deînvățământ preuniversitar de stat și particular din municipiul Constanța.

În același an 2012, Grădinița CĂSUȚA DIN PĂDURE și-a înregistrat la OSIM marca proprie conform Certificatului nr 121749/ 29.06.2012 acordat în temeiul Legii nr. 84/ 1988.

De la înființare până în prezent, CĂSUȚA a avut cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța o relație constructivă. S-au desfășurat în grădiniță:

  • inspecții tematice;
  • inspecții de acordare a gradelor didactice: Definitivat, Gradul II, Gradul I;
  • inspecții vizând calitatea managementului unității de învățământ;

În anul școlar 2013-2014, a fost organizat Concursul de ocupare a posturilor didactice în învățământul universitar particular conform OMECTS nr 5625/ 2012 cu scopul titularizării a 50% din personalul didactic calificat în vederea obținerii acreditării grădiniței.

Anul școlar 2014-2015 este anul acreditării Grădiniței CĂSUȚA DIN PĂDURE Constanța.